Receptai su karštu šokoladu

 Kavos-šokolado kokteilis "MOKKO"

"Ciocao Moretto"    50ml
Espresso kava    50ml
Išplaktas pienas    130ml
Trintas šokoladas    0,5gr

Paruošimo būdas
Į latte arba airiškos kavos taurę supilkite karštą šokoladą. Atsargiai supilkite espresso kavą, kad ji nesusimaišytų su šokoladu. Vėliau supilkite išplaktą pieną ir pabarstykite trintu šokoladu.

 "Moca Frost"

"Ciocao Moretto"    50ml
Espresso kava    45ml
Vaniliniai ledai    50ml
Suplakta grietinėlė

Paruošimo būdas
Espresso kavą, karštą šokoladą ir vanilinius ledus suplakite mikseriu iki vienalytės masės. Pateikite plačioje taurėje papuošę kokteilį išplakta grietinėle arba grietinėle iš balionėlio.

 Žemuoginis - šokoladinis gėrimas

"Ciocao Moretto"    100ml
Pienas (2,5%)    100ml
Žemuogės (galima ir šaldytų)    5vnt.

Paruošimo būdas
Karštą šokoladą, pieną ir žemuoges suplakite su mikseriu.

 Braškės šokolade

"Ciocao Moretto"    100ml
Šviežios braškės    5vnt.

Paruošimo būdas
Braškes panardiname į karštą šokoladą. Ištrauktas braškes dedame ant desertinės lėkštutės ir papuošiame piešinuku iš karšto šokolado ir plaktos grietinėlės. Pateikiama kaip atskiras desertas. Vietoj braškių galite naudoti banano skilteles.

 Meksikietiškas karštas šokoladas

"Ciocao Moretto"    50ml
Ugninė paprika    0,5gr

Paruošimo būdas
Viską sumaišyti porcelianiniame inde ir pateikti karštą.
Rekomenduojama atskirai pateikti šalto vandens atsigėrimui

 Tradicinis karštas šokoladas

"Ciocao Moretto"    50ml
Tarkuotas baltas (galima ir juodas) šokoladas    0,5gr
Plakta grietinėlė papuošimui

Paruošimo būdas
Paruoštą šokoladą papuošiame plakta grietinėle (galima iš balionėlio) ir pabarstome tarkuotu šokoladu.

 Šokolado gėrimas "VIENOS"

"Ciocao Moretto"    50ml
Karšta grietinėlė (11%)    100ml
Išplakta grietinėlė (38%)    50gr
Kakavos milteliai    1gr

Paruošimo būdas
Visas gėrimo sudedamasias dalis sumaišyti ir pateikti plačioje taurėje.
Gėrimą puošiame kakavos milteliais.

 Šokoladinis musas (6 porcijos)

"Ciocao Moretto"    250ml
Suplakti tryniai    4vnt.
Espresso kava    30ml
Baltymai    3vnt.
Cukrus    20gr
Suplakta grietinėlė    150gr

Paruošimo būdas
Į karštą šokoladą supilti kavą, trynius, sumaišyti. Atskirai suplakti baltymus su cukrumi; sujungti išplaktus baltymus ir šokoladinius-kavos trynius; sudėti išplaktą grietinėlę ir viską gerai išmaišyti iki vienalytės masės, išpilstyti į formeles ir laikyti šaldytuve 3val.